Blog

A canterville-i kísértet: ebben a sorozatban aztán van minden!

Oscar Wilde klasszikus és a szó szoros értelmében véve is szellemes meséje öltözik modern köntösbe A canterville-i kísértet négyrészes feldolgozásában, melyben egy amerikai család költözik Sir Simon de Canterville kastélyába, miután a családfő Hiram Otis, az informatikus milliárdos megvásárolta azt. Eddig minden oké lenne, csakhogy Sir Simon már öt évszázada halott, és csak kísérteni jár vissza egykori kastélyába, és nem túl boldog, hogy ezek a zajos népek elfoglalták azt. Lássuk, miben lesz más ez a családi kaland, amely november 29-től minden szerdán 21:00-kor látható az Epic Drama műsorán, mint amilyennek Wilde eredetileg megálmodta!

„Ezt az egész család élvezheti” – mondja Tom Graves, aki Theo Otist, Hiram bajkeverő ikreinek egyikét játssza a sorozatban. Bizony, Hiramnak ikrei vannak, és szerencsére Tomnak is van egy ikertesója, Joe, aki Frank Otis bőrébe bújik. Ez a két csibész nem csupán tök egyforma, de annyira egy srófra jár az agyuk, hogy egymás szájából veszik ki a szót, ha a felvételekről kérdezik őket, így aztán Joe is helyesel: „Ebben a sorozatban van szerelem, kaland és komédia is: minden korosztályhoz szól!”

Szóval nem kell beijedni, A canterville-i kísértet nem egy rémtörténet: „Ez az öttagú család egy kísértetjárta kastélyba költözik be, de ahelyett, hogy rémüldöznének, az egészet egy nagy kalandként fogják fel” – magyarázza Tom, majd így folytatja: „[Theo és Frank] persze nem akartak idejönni, de aztán magukkal ragadják őket a történések, és mire észbe kapnak, már tökre élvezik az egészet.” Joe (aki persze bólogat) úgy véli, hogy a nézők sokat tanulhatnak ebből a sorozatból, különösen azt, hogy milyen fontos a család, hisz az Otisék, akik a sorozat elején még el vannak távolodva egymástól, a végére összetartóbbak lesznek, mint valaha.

A Ted Lasso minden lében kanál riporterjét játszó James Lance bújt a családfő Hiram Otis bőrébe, és meg meri kockáztatni azt, hogy Oscar Wilde nagyon élvezte volna ezt a feldolgozást, amit véleménye szerint briliánsan modernizáltak, hogy korunk generációja is tökéletesen át tudja élni. Nem meglepő hát, hogy még a Szellemirtók is említésre kerülnek benne. Lance a sorozat atmoszférikus fényképezését is dicsérte, amiért a szakma két veteránja, Chris Preston (Kisvárosi gyilkosságok) és Tom Hines (Hívják a bábát) feleltek.

A Doc Martin legendás színésznője, Caroline Catz testesítette meg Hiram feleségét, Lucy-t, és ő kicsit messzebb megy A canterville-i kísértet műfaji meghatározásában, szerinte ugyanis ez a családbarát széria egy detektívtörténet és gótikus horrorsztori is egyben, ami bemutatja, hogy viszonyulunk a családunk elhunyt tagjai irányába, és mit jelent élni és meghalni.

Akinek ezt viszont a legjobban tudnia kell, az nem más, mint Anthony Head, aki Sir Simon de Canterville-t, aki – az ő szavaival élve – „a némileg sértődött szellemet” alakítja, és aki van akadva attól, hogy ahelyett, hogy az Otisék megrémülnének tőle, barátkozni akarnak vele és még meg is ajándékozzák! De aztán ő is megtalálja a közös hangot velük, főleg Lauren Otisszal, aki egy saját családtagjára emlékezteti. Head, akit szintén a Ted Lassóból ismerhetünk, a felvételek előtt mindig rengeteg időt töltött a sminkes székben, hogy felvigyék rá mindazt a sápadtságot, amivel egy 500 éves szellemnek rendelkeznie kell, úgyhogy minden bizonnyal értékeli, hogy a széria Emmy-díjban részesült a legjobb smink és haj kategóriában.

Ebben a sorozatban van „komédia és pátosz”, ahogy az azt tévére adaptáló Jude Tindall fogalmaz, Will Trotter executive producer szerint pedig a széria könnyed hangvételben állítja szembe egymással a brit és amerikai sztereotípiákat, míg Sue Howells, a sorozat producere a fantasztikusan megírt forgatókönyvet dicséri, amely sűrű, tele van történéssel, és olyan, mint egy gyönyörű szőttes, amiről nem tudjuk levenni a szemünket. Hogy ez tényleg így van-e, az november végén kiderül, amikor A canterville-i kísértet elstartol az Epic Drama-n.

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

A canterville-i kísértet

Sir Simon de Canterville a Brit-szigetek első számú szelleme, aki rendkívül büszke aljas hírnevére. Így amikor az Otis-család elhagyja Amerikát és beköltözik a Canterville-család elhagyatott birtokára, Sir Simon igyekszik a lehető legnagyobb mértékben megkeseríteni az életüket. Csak egy probléma van. Otisék nem félnek a szellemektől. Csínytevések, jóslatok és ijesztően vicces pillanatok bővelkednek ebben a romantikus és hátborzongató kalandban, amely végső soron a szerelemről, a veszteségről és a családról szól.

Kapcsolódó műsorok