Blog

5 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Murdoch nyomozó rejtélyeiről

Immár 14. évadához érkezik a közkedvelt kanadai tévésorozat, a Murdoch nyomozó rejtélyei, melynek új részei január 17-től, minden hétköznap este 20:15-től lesznek láthatók az Epic Drama műsorán. Az új évadban a rejtélyes bűnügyek mellett a magánéleti gondok is sok-sok fejfájást okoznak hőseinknek, Murdoch például egy olyan családtagjához is eljut, akinek létezéséről eddig még csak nem is tudott, de házasságok és kapcsolatok is próbatételek elé kerülnek abban a tumultuózus szezonban, amiben Charlie Chaplin és Stan Laurel is bekukkant. A premier örömére összegyűjtöttünk 5 olyan dolgot a Murdoch nyomozó rejtélyeiről, amit nem biztos, hogy tudtál.

  1. A Mureen Jennings regényei alapján készült sorozat 2008. január 20-án mutatkozott be a kanadai Citytv műsorán. Az indulást három tévéfilm előzte meg, melyekben még Peter Outerbridge játszotta Murdochot. Maga a sorozat jelenleg 15 évadnál és 229 epizódnál tart, és több mint 100 országba eljutott.
  2. A címszerepet játszó Yanick Bisson szerint a sorozat népszerűségének titka abban rejlik, hogy megannyi aspektusból áll össze: van benne romantika, cselszövés, rejtély, tudomány és még történelmi személyek is felbukkannak benne esetenként, ugyanakkor ez az egész azért működik, mert nem veszik magukat túl komolyan. Érintenek ugyan súlyosabb témákat, de mindig ügyelnek arra, hogy könnyedebb pillanatokkal oldják a feszültséget.
  3. Bisson nem nagyon szereti váltogatni a ruhatárát. Olyannyira nem, hogy minden évadban talál magának egy garnitúrát vagy akár csak egy nadrágot, amit aztán soha nem vesz le. Igen, otthon is azt szereti hordani, amivel az őrületbe kergeti a családját, akik próbálják folyamatosan frissíteni a ruhatárát, de sikertelenül.
  4. Ugyan a Dr. Julia Ogdent játszó Helene Joy idejének javát lefoglalja a Murdoch, melynek mind a 200+ epizódjában feltűnt, és emiatt olyannyira elfoglalt, hogy más szerepeket nem is nagyon vállal magára, de nem csak a színészet érdekli. Joy bejegyzett ingatlanügynök, és nem csupán papíron: jelenleg is számos ingatlan értékesítésében vesz részt, amiből nem is kis keresetkiegészítésre tesz szert.
  5. Bisson nem különösebben rajong a moziért és tévésorozatot se sokat néz, cserébe imád síelni, biciklizni meg úgy általában kint lenni a szabadban, sőt, igazi ezermester: otthon mindent ő javít meg, mi több, a család házainak renoválását is ő maga végezte.

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

Murdoch rejtélyei

Már a tizennegyedik évadot kezdjük, amelyben Murdoch nyomozó folytatja újító nyomozói munkáját sokoldalú felesége, Dr. Julia Ogden töretlen támogatásával, és nyomozása során most egy olyan családtagjához jut el, akinek létezéséről addig semmit sem tudott. Brackenreid felügyelő házassága ismét próbatétel elé kerül, Crabtree közrendőr és Effie kapcsolata pedig egy labilis betolakodó miatt kerül veszélybe; Higgins közrendőr családi kapcsolatai is nagy terhet jelentenek, most, hogy Ruth terhes, míg Watts nyomozónak titkos szerelmi kapcsolata miatt kell veszélyes vizsgálódással szembenézni, Violet Hart immár nyilvános kapcsolata egy gazdag playboyjal pedig társadalmi felháborodást vált ki. Csatlakozzon Murdochhoz, aki egyre szövevényesebb nyomozásokba kezd, a tudomány határait feszegetve, és nem mással, hanem még Charlie Chaplinnel és Stan Laurellel is összefut.

Kapcsolódó műsorok