Blog

Duplán is rekordot dönt a Murdoch nyomozó rejtélyei 15. évada!

Idén történelmet ír a Murdoch nyomozó rejtélyei, ugyanis mire a 15. szezonjának valamennyi epizódja adásba kerül, 239 részével és három karácsonyi különkiadásával a népszerű széria lesz minden idők leghosszabb ideje futó kanadai drámasorozata. Ezt a rekordot eddig a Heartland című széria tartotta. Az erről szóló információ a címszereplőt alakító Yannick Bissont is meglepte, aki szerint már az is megtiszteltetés, hogy egyáltalán annyi évadot készíthettek, mint amennyivel a nagy presztízsű Heartland rendelkezik.

Ráadásul 24 epizódjával messze a 15. lesz a leghosszabb évad, amely a Murdoch nyomozó rejtélyei története során készült – ez is azt mutatja, hogy a széria népszerűsége töretlen. Mikor először értesült arról, hogy ilyen sok epizód leforgatása vár rá, Yannick először eufóriát érzett, „aztán ez az érzés gyorsan átváltott abba, hogy ’Hogy a fenébe leszek képes erre?!” – nyilatkozta a színész a TV Insidernek, aki félig tréfálkozva aggodalmát fejezte ki: „24 az sok. A kezdetekkor nem számított [hány epizódból áll egy évad]. Képes voltam egész éjszaka fent lenni, hétfő reggel 6-tól szombat reggel 6-ig megállás nélkül dolgozni. Nem számított. Most azért már más a helyzet.”

Ez nem jelenti azt, hogy Yannickék ellazsálták volna a munkát, sőt, Murdochékra sokkoló történések várnak. A 15. évad elején a nyomozó még szinte fel se fogta, hogy van egy fia egykori szeretőjétől, kiderül, hogy anya és fia veszélyben vannak: a Fekete Kéz névre hallgató bűnszervezet egy bérgyilkost küldött rájuk. Murdoch kollégája, Brackenreid felügyelő (Thomas Craig) is családi gondokkal küzd: miután a legkisebb fia, Bobby börtönbe került egy kocsmai verekedés során elkövetett gyilkosságért, a felügyelőt megpróbálják arra kényszeríteni, hogy mondjon le a pozíciójáról, és amikor ezt megtagadja, azzal fenyegetik meg, hogy a fiának baja esik a börtönben. Szóval lesznek itt drámai fordulatok, plusz – ahogy azt már megszokhattuk – az epizódokba számos valódi híresség is bekukkant: olyanok, mint Mary Pickford a századforduló színészlegendája, valamint Sigmund Freud és Carl Jung pszichiáterpárosa, szóval a felhőtlen szórakozás és izgalom ezúttal is garantált.

A 15. évad két részletben kerül adásba az Epic Drama csatornán, augusztus 22-től minden hétköznap 20:15-kor az évad első 12 része látható.

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

Murdoch rejtélyei

A tizenötödik évad kezdetén Murdoch nyomozó Montrealba utazik, ahol fiát, Harry-t szeretné megvédeni a Fekete Kéz bandától. Brackenreid fia kiszabadul a börtönből, és szökésben van egy Kingston Pen-i gyilkosságot követően, Crabtree kompromittált helyzetbe kerül, amikor megpróbálja megmenteni Effie-t az elrablóitól, Violet Hart érdekes módot talál arra, hogy kijöjjön a nem-olyan-új férjével, aki még mindig titkos viszonyba keveredik – és egy teljesen új gyilkossági rejtéllyel találja szembe magát. Az évad különleges karácsonyi és halloweeni epizódokat is tartogat, kedvenc karaktereink, Percival Giles és Terence Meyers is visszatérnek, és olyan történelmi eseményeket mutat be, mint az NAACP alapítása.

Kapcsolódó műsorok