Blog

Összejönnek végre? Avagy amit a Scarlet kisasszony és a Herceg második évadáról tudni érdemes

November 15-én, este 9-kor a második évaddal folytatódnak Scarlet kisasszony és a Herceg kalandjai az Epic Dramán, melynek eseményei az első szezon után pár hónappal veszik fel a fonalat. Eliza ugyan megoldotta apja gyilkosságának ügyét, de újabb problémákkal szembesül a férfiak uralta viktoriánus Londonban, de persze, a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat, az az, hogy Scarlet kisasszony és a Herceg összejön-e végre? Cikkünkben többek között erre is kitérünk.

8 millió nézőjével a Scarlet kisasszony és a Herceg első évada óriási sikert aratott 2020-as bemutatkozása idején, és nem véletlenül! A sorozat – amely részben nyomozós krimi, részben pedig kosztümös love story – egy fiatal nőről, Eliza Scarletről (Kate Phillips) szól, aki váratlan segítséget kap a Scotland Yard felügyelőjétől, William „A Herceg” Wellingtontól (Stuart Martin), mikor megörököli meggyilkolt apja nyomozóirodáját. A kölcsönös vonzalom már az első etapban kikristályosodott, még ha kimondva nem is lett, na de szintet lép-e a folytatásban?

A sorozat showrunnere és kitalálója, Rachael New már a folytatás premierje előtt megerősítette, hogy London első nőnemű nyomozója és William kapcsolata elmélyülhet a folytatásban. „Rengeteg minden vár a Hercegre, Elizára és a csapatára. Még több akcióval, kalanddal, no meg egy szép nagy adag romantikus civódással ez az évad lehengerlő lesz” – írta New egy nyilatkozatában, aki pontosan tudja, mitől működik a széria. „Tudom, mit szeretnek benne az emberek: a könnyedségét” – árulta el New a Masterpiece-nek. „Ha körbenézünk a Twitteren, elképesztő, mennyire szeretik ezt a sorozatot. A folytatásban is ugyanaz lesz a középpontban: egy nő, aki megpróbál játékban maradni a férfiak világában. Természetesen minden epizódban lesz egy megoldandó bűneset, de a legfontosabb dolog az, hogy ezek a bűnesetek milyen problémák, dilemmák és akadályok elé állítják majd a karaktereket.”

A Birmingham bandájából és a Downton Abbey-ből is ismerős Kate Phillips látja, milyen dilemmával kell szembesülnie az általa játszott Scarlet kisasszonynak: „Eliza még mindig azon dolgozik, hogy elfogadtassa magát detektívként. Bármennyire is szeretné, hogy William az élete részese legyen, még mindig a munkáját tartja a legfontosabbnak” – nyilatkozta a színésznő a Masterpiece-nek adott interjújában. „Bizonyítani akarja a világnak az alkalmasságát, és nem hagyja, hogy bárki az útjába álljon közben. Még a Herceg se.”

Valóban, Eliza egy független, erős fiatal nő, aki nem hagyja, hogy bárki beleszóljon abba, amit csinál. „Van valami Elizában, ami önbizalommal tölt el. Iszonyú jó érzés egy ilyen karaktert látni, aki szomjazik a sikerre, de ha meg is botlik közben, a mosoly akkor sem hervad le az ajkáról” – lelkendezett Phillips.

Lehet, hogy a határozott, de mindig elbűvölő Elizával szemben a Herceg egy zsémbes, mogorva alak, de ő is a munkájának él. A karaktert megformáló Stuart Martin (Jamestown) szerint a folytatásban elég rendesen kitárulkozik. „Ebben az évadban sokkal több kiderül róla, mélyebb betekintést kapunk az érzelmeibe és kiviláglik az is, hogy mi mozgatja” – árulta el Martin a figuráról, akinek az egyenességét, eszét és hozzáállását szereti a legjobban. „Elképesztően tisztelem őt, mivel mindig megmondja, mi a helyzet – nekem ehhez nem biztos, hogy lenne bátorságom” – vallotta be a színész a Masterpiece-nek. „Tetszik, hogy hajlamos megküzdeni azért, amiben hisz, és ha rádöbben arra, hogy tévedett, akkor nem fél bocsánatot kérni miatta.”

És lesz végre valami kettőjükből? Az első évad vége egyértelművé tette, hogy Eliza és a Herceg között több van szakmai vonzalomnál, de ott még kimondatlanok maradtak az érzések. „Nem meglepő módon ezúttal is számos akadályba ütközik [a kapcsolatuk]. Ugyanakkor most már mindketten tudják, hogy mit éreznek egymás iránt, és emiatt ez még fájdalmasabb” – magyarázta Phillips. Martin szerint a kapcsolatuk ugyan sokat mélyült érzelmileg, de közben folyamatosan megy a csípős adok-kapok közöttük. „Ezt nagy móka volt eljátszani. Eszükbe nem jutna bocsánatot kérni ezért, és ez sok-sok humoros jelenetet eredményez” – mosolygott a színész.

Civódás és csipkelődés jellemzi hát Scarlet kisasszony és a Herceg kapcsolatát, ráadásul Martin úgy véli, hogy Eliza folyamatosan megkérdőjelezi William munkamorálját. „Nagy kérdés, hogy képesek-e egyáltalán együtt dolgozni annak köszönhetően, hogy a nő mindig úgy belelovallja magát az ügyekbe.” Lehet-e ebből szerelem, ha az érzéseik még a közös munkát is veszélyeztetik? Remélhetőleg, erre a kérdésre is választ ad a Scarlet kisasszony és a Herceg 2. évada – az Epic Drama műsorán.

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

Scarlet kisasszony és a Herceg

A sorozat – amely részben nyomozós krimi, részben pedig kosztümös love story – egy fiatal nőről, Eliza Scarletről (Kate Phillips – Birmingham bandája, Downton Abbey) szól, aki váratlan segítséget kap a Scotland Yard felügyelőjétől, William „A Herceg” Wellingtontól (Stuart Martin – Jamestown), amikor megörököli meggyilkolt apja nyomozóirodáját. A vadonatúj évad néhány hónappal az első széria eseményei után veszi fel a fonalat. London első nőnemű detektívje, Eliza ugyan megoldotta apja gyilkosságának ügyét, de a női lét újabb kihívásaival kell szembesülnie a férfiak uralta viktoriánus Londonban, miközben a Herceggel való kapcsolata is fordulópontra érkezhet. Minden epizód egy-egy megoldandó bűnesetet (és ennek mentén különböző dilemmákat) tartogat, a nő pedig megpróbál játékban maradni a férfiak világában.

Kapcsolódó műsorok