Blog

Meglepő tények, amiket nem tudtál Sissiről

Harmadik évadával tér vissza a nagy sikerű Sissi 2023. december 27-én az Epic Drama műsorára, hogy tovább bonyolítsa a magyarok királynéja és Ferenc József szövevényes kapcsolatát. A címszereplő bőrébe természetesen újra a svájci-amerikai színésznő, Dominique Devenport bújt, mint ahogy Jannik Schümann is ismét magára öltötte az ikonikus császár szerepét. A sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a sorozatot több mint 100 régióban mutatták be, és úgy tűnik az emberek világszerte tudni akarják, hogy alakult az ikonikus királyné szerelmi élete. De vajon mennyire ismerik őt magát? Cikkünkben néhány kevésbé köztudott, esetenként meglepő érdekességet árulunk el az ikonikus előkelőségről.

Sissi napi több órát töltött a frizurájával: Ferenc Józsefet is ezzel vette le a lábáról
Sissi göndör fürtjei messze földön híresek voltak. Mikor Ferenc József először meglátta, már le se tudta róla venni a szemét, és állítólag az anyjának is úgy áradozott, hogy „milyen gyönyörű hajkorona keretezi a lány arcát”. Ferenc József nem véletlenül figyelt fel a későbbi királyné fürtjeire: azok az egész birodalomban divathullámot indítottak el, és maga Sissi is tisztában volt az értékeivel, ugyanis az ifjú hölgy egy operából szerződtetett maga mellé egy frizőrt, akivel napi több órát töltött azzal, hogy megmossa, befésülje és beállítsa a frizuráját. Állítólag Sissinek olyan hosszú és sűrű volt a haja, hogy a puszta viselésétől megfájdult a feje, ezért hogy könnyítsen a helyzetén, a szabad óráiban egy, a plafonról lógó kampóra akasztotta sörényének fonatait, hogy a terhe ne nyomja folyamatosan a vállát.

Kedvenc parfümjét a mai napig gyártják
Sissi nem csupán a hajának szentelt kiemelt figyelmet, de az illatának is. Kedvenc virágja és illata az ibolya volt, melyek a Bajorországban töltött gyerekkorára emlékeztették. Különleges, ibolya illatú parfümjét még a születése előtt, 1850-ben keverték ki először, és a mai napig kapható Bécs legrégebbi illatszerboltjában, habár jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni érte, ugyanis egy üvegcséért 89 eurót számolnak fel.

Kevesen ülték meg jobban a lovat, mint ő
Sissi atlétikus termet volt és a halála napjáig aktív életet élt. Hogy fittségét megtartsa, minden reggel hajnali ötkor kelt és egy hideg fürdővel kezdte a napot. Kastélyában rendszeresen gimnasztikázott és sokat túrázott a környező hegyekben olyan tempót diktálva, amit útitársai ritkán tudtak tartani. Legnagyobb szenvedélye azonban a lovaglás volt, és gyakorta viccelődött azzal, hogy ha nem lenne királyné, akkor biztosan a cirkuszban lovászkodna. Legyen szó az alpesi lankákról vagy a magyar síkságokról, Sissi ezeket mind bejárta lóháton, és akkoriban csak egyetlen nemesi származású nő tudta vele felvenni a versenyt sebességben és ügyességben, méghozzá III. Napóleon francia császár felesége, Eugénia.

Ő volt az első „celeb”, akit rajongók hada vett körül
Attól a pillanattól kezdve, hogy először betette a lábát Bécsbe, Sissi azonnal a Habsburgok legismertebb arcává vált. Mindenhová tömegek követték, rajongói között voltak olyanok, akik napokkal korábban feltűntek ott, ahol Sissi tartózkodott. A bécsi lapok tele voltak a róla szóló hírekkel, legyen szó az öltözködéséről, az alakjáról, a gyereknevelési szokásairól vagy bármiről, amit az udvarban végzett. Nem véletlen, hogy Sissi gyakorta elmenekült Bécsből, hogy egyre több időt töltsön olyan helyeken, ahol nem ekkora hisztéria veszi körül. Otthonát pedig ritkán hagyta el legyező vagy napernyő nélkül, amivel el tudta rejteni az arcát a kíváncsi tekintetek elől.

Volt egy eltitkolt tetoválása, ám nem egy fiatalkori eltévelyedésről van szó
Bizony, Sissinek volt egy tetoválása, méghozzá egy vasmacska a vállán, hogy ezzel is kifejezze, mennyire imádta a tengert. És még csak nem is egy fiatalkori szeszélyről van szó, Sissi ugyanis 1888-ban, 51 éves korában szerezte be letörölhetetlen testékszerét, de azért igyekezett titokban tartani azt a közvélemény előtt. A férje, Ferenc József természetesen nem rajongott a tetoválásért, „szörnyű meglepetésnek” nevezte, de Sissit ez nem különösebben zavarta, aki állítólag egy görögországi utazása során varratta fel magára a horgonyt.

Nézd december 27-től minden este 21:00-kor az Epic Drama TV csatornán!

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

Sissi

Egy valódi ikon, császárnő és legendás szépség: ő Sissi, Európa első szupersztárja. Szabadságszeretete és az ígérete, hogy szelídebb arcot ad a Habsburg-monarchiának, rabul ejtette Európát. Igaz történetét ármányok lengik körül és tele van vágyakozással. Gondtalan tinédzserként Sisi fülig szerelmes lett egy nagyhatalmú és kívánatos férfiba, akinek sötét és veszélyes oldalát csak később ismerte meg. Sissi végül elfogadta a kihívást: a zabolátlan lányból egy magabiztos modern nő válik. Nehéz döntéseket kell hoznia, veszteségekkel kell megküzdenie, és végül császárnőként is súlyokkal terhelt szerepet kell betöltenie.
Most itt az ideje, hogy meghódítsa egy új generáció szívét és elméjét!

Kapcsolódó műsorok