Blog

Új Epic Drama sorozatok a Telekom FilmKlubban

Az 1920-as évek Berlinje. A viktoriánus kor. A II. világháború angol vidéke. Mind-mind egy olyan egy korszak, melynek szereplői, helyszínei és történései meghatározóak és örökre emlékezetesek voltak. Történelmi jelentőségük ellenére egyikük sem hiányolta a szerelmet, a vágyat és a kötődést, hisz ezek az elemi érzések mindenhol utat találnak maguknak. Nem csoda, hogy ez Epic Drama három népszerű sorozatának, Az élet dicséretének, az Álmok házának és a Tom Jones-nak is a szerelem áll a középpontjában, amely hol játékosan, hol mostoha körülmények között szökik szárba – ezúttal a Telekom FilmKlub kínálatában is, ahol eme három magával ragadó széria hetente jelentkezik új epizóddal. Lássuk, miért érdemes és miért nem lehet nem rájuk kattanni!

A 40-es években, Yorkshire egy kis falujában játszódik Az élet dicsérete, amely egy állatorvosi rendelő négylábú ügyfelei mellett az üzemeltetők életének ügyes-bajos dolgait is bemutatja. A végtelenül bájos széria megpróbálja megőrizni az angol vidék idilljét, miközben a világháború árnya ide is elér, hisz a szeszélyes főállatorvos, Siegfried Farnon kénytelen búcsút inteni öccsének, aki háborús szolgálatra indul. Segédjének viszont ennél hétköznapibb problémái akadnak, hisz most házasodott össze szívszerelmével, de egyelőre nincs hol lakniuk, ezért kénytelenek a rendelő feletti lakrészben meghúzni magukat.

A Tom Jones ifjú és rendkívül jóképű főhőséről fürtökben lógnak a nők, akit lelencként Londonba száműztek, miután beleszeretett egy gazdag nemes lányába. Igen ám, de az említett hölgy utánamegy, hogy beteljesítsék szerelmüket, csakhogy közben Jones-t behálózta egy számító nagynéni, akinek bőrében a Ted Lasso Emmy-díjas Hannah Waddinghamje brillírozik. „A Tom Jones a romcomok alfája és omegája” – nyilatkozta a sorozatról a sorozat fő alkotója, aki szerint ez a széria nem csak eszes, de minden pillanata mosolyra fakasztó, azt pedig csak mi tesszük hozzá, hogy mindezek mellett még pikáns is, mert még egy életigenlő angol kosztümös komédia is lehet huncut!

Ennél jóval komolyabb és komorabb, de nem kevésbé érzelemittas hangot üt meg az Álmok háza című sorozat a népszerű Babilon Berlin alkotóitól, amely egy, a 20-as években nyitott patinás áruház és az azt üzemeltető zsidó család életét mutatja be: azt, hogy forgatták fel a mindennapjaikat az előttük álló viharos évtizedek, és hogy nem tudott még a hitleri Németország sem az áruház eladójaként dolgozó fiatal lány és egy nincstelen zongorista szerelmének útjába állni, akiről csak később derül ki, hogy valójában az áruház tulajdonosának lázadó fia.

Mindent felperzselő érzelmek, játékos kapcsolatok és a brit vidék naiv bája: ezt kínálja ez a három kosztümös sorozat, melynek új epizódjai hétről hétre futnak be a Telekom FilmKlubba.

Előzetes

Műsor

Összefoglaló

Új sorozatok a Telekom FilmKlubban

Kapcsolódó műsorok